OMS raportează o scădere a cazurilor noi și a deceselor la nivel mondial, în ultima săptămână

OMS raportează o scădere a cazurilor noi și a deceselor la nivel mondial, în ultima săptămână

Coronavirusul continuă să circule în întreaga lume, dar ultimele date săptămânale publicate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) arată o încetinire a epidemiei în majoritatea regiunilor, în special pe continentul american.

Peste 1,7 milioane de cazuri noi de Covid-19 și 39.000 de decese noi au fost raportate de OMS săptămâna trecută (17-23 august), reprezentând o scădere cu 5% a cazurilor și cu 12% a deceselor, în comparație cu săptămâna precedentă (10 – 16 august).

Această încetinire a fost înregistrată în toate regiunile, cu excepția Asiei de Sud-Est și a Mediteranei de Est.

Impactul reluării turismului

Continentul american rămâne cel mai afectat, reprezentând jumătate din cazurile noi și 62% din decese raportate în ultima săptămână. Dar regiunea este cea în care epidemia a încetinit cel mai mult, cu o scădere de 11% a cazurilor noi și 17% a deceselor, în parte datorită unei transmiteri mai lente în Statele Unite și Brazilia, cele mai afectate țări din lume. Cu toate acestea, mai multe țări și teritorii din Caraibe au raportat o creștere accentuată a cazurilor și deceselor în ultimele șapte zile, despre care OMS spune că se poate datora parțial reluării turismului.

Asia de Sud-Est – a doua cea mai afectată regiune – a înregistrat o creștere de 4% a cazurilor noi și a deceselor în ultima săptămână. India continuă să fie cea mai afectată țară din această regiune, cu 455.000 de cazuri noi înregistrate săptămâna trecută.

Numărul de cazuri noi în estul Mediteranei a crescut cu 4%, dar numărul deceselor a scăzut (-5%), ceea ce a permis regiunii să înregistreze a șasea scădere săptămânală consecutivă.

În Europa, unde numărul de cazuri noi a crescut constant în ultimele săptămâni, ritmul a încetinit ușor până la +1% săptămâna trecută, potrivit datelor OMS. Numărul decese în Europa a continuat să scadă (-12%). OMS observă, însă, că nu toate țările europene au înregistrat o astfel de scădere, Spania înregistrând chiar un salt săptămânal de 200% privind numărul de decese.

Sursa: L’Express

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook