OMS „nu va susține” un vaccin anti-Covid-19 dacă nu este sigur și eficient

OMS „nu va susține” un vaccin anti-Covid-19 dacă nu este sigur și eficient

„Avem un număr mare de potențiale vaccinuri. Ele vor fi utilizate doar după ce se va stabili că sunt eficiente și sigure, este ceea ce aș dori să transmit lumii”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, în timpul unei conferințe de presă, reamintind că OMS și autoritățile naționale vor fi responsabile pentru evaluarea vaccinurilor.

Pe măsură ce epidemia Covid-19 câștigă sau recâștigă teren în unele țări, concurența pentru a dezvolta un vaccin crește, iar îngrijorarea cu privire la eficacitatea și siguranța lor este în creștere.

„Vreau să asigur publicul că OMS nu va aproba un vaccin care nu este eficient și sigur”, a spus șeful OMS. „În ceea ce privește mișcarea anti-vaccin, activiștii pot inventa povești pentru combaterea vaccinurilor, dar eficiența lor împotriva altor boli arată o altă realitate”, a spus el referindu-se la succesul vaccinurilor împotriva Ebola sau variolei.

Anterior, OMS a anunțat că nu se așteaptă ca vaccinarea pe scară largă împotriva Covid-19 să înceapă înainte de mijlocul anului 2021, în timp ce oamenii de știință ruși au publicat rezultate încurajatoare pentru Sputnik V, iar Statele Unite se pregătesc pentru distribuirea unui vaccin.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook