OMS: Nu este necesară „blocarea” Europei, în ciuda revenirii epidemiei. „Deschideți școlile”

OMS: Nu este necesară „blocarea” Europei, în ciuda revenirii epidemiei. „Deschideți școlile”

În Europa, pandemia cauzată de coronavirus poate fi gestionată acum fără a bloca societatea în ansamblu, datorită pregătirii autorităților și a cunoștințelor acumulate în ultimele luni, a declarat joi Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

„Combinând măsurile de bază, la nivel național, și măsurile suplimentare aplicate doar în anumite regiuni, ne aflăm într-o poziție mult mai bună pentru a eradica focarele virale. Putem gestiona virusul și în același timp să menținem economia și sistemul de învățământ funcțional”, a spus din Copenhaga, directorul filialei europene a OMS, Hans Kluge, în cadrul unei conferințe de presă online.

Creștere continuă

În ultimele două luni, Europa a asistat la o creștere continuă a numărului de cazuri: prima săptămână a lunii august a înregistrat cu 40.000 de cazuri mai mult, comparat cu aceeași perioadă a lunii iunie, când numărul a fost cel mai mic. Dar „nu ne-am întors în februarie, știm cum să blocăm virusul, în loc să blocăm societatea”, a insistat Kluge.

Pe lângă respectarea normelor de prevenție, distanțare, dar și o strategie națională de depistare și monitorizare, OMS recomandă impunerea măsurilor pe plan local, atunci când apar focare.

Deschideți școlile

În fiecare zi, în Europa, sunt înregistrate aproximativ 26.000 de cazuri noi. Tinerii, care tind să dezvolte forme mai puțin severe ale bolii și, prin urmare, mortalitate mai mică, sunt parțial responsabili de creșterea cazurilor.

Cu toate acestea, este important să redeschidem școlile pe măsură ce societățile se redeschid, a subliniat Hans Kluge, îngrijorat de consecințele suspendării cursurilor, în special pentru copiii cu nevoi speciale.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook