OMS îți recomandă să porți mască de Crăciun, în timp ce petreci cu familia. „Poate părea ciudat”, dar rămâi în siguranță

OMS îți recomandă să porți mască de Crăciun, în timp ce petreci cu familia. „Poate părea ciudat”, dar rămâi în siguranță

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă purtarea măștilor în timpul reuniunilor de familie de Crăciun și a sărbătorilor de sfârșit de an, avertizând despre „un risc ridicat” de reluare a epidemiei la începutul anului 2021.

Având în vedere evoluția epidemiei Covid-19 în Europa, „există un risc ridicat de reapariție a virusului în primele săptămâni sau luni ale anului 2021”, declară filiala europeană a OMS într-un comunicat, promovând „purtarea unei măști și practicarea distanțării fizice” în timpul sărbătorilor de sfârșit de an.

Limitați numărul de oaspeți și aerisiți bine

„Poate părea ciudat să porți o mască și să respecți distanțarea fizică în prezența prietenilor și a familiei, dar astfel ne asigurăm că toată lumea rămâne în siguranță și sănătoasă”, spune organizația.

Acolo unde este posibil, întrunirile ar trebui să aibă loc în aer liber. Dacă acestea au loc în interior, este important să se limiteze numărul de oaspeți și să se aerisească bine, pentru a limita riscurile.

Zona OMS a Europei, care include 53 de țări, inclusiv Rusia, a înregistrat peste 22 de milioane de cazuri și aproape 500.000 de decese de la începutul pandemiei, potrivit tabelului de supraveghere.

În ultimele șapte zile, s-au înregistrat aproape 1,7 milioane de cazuri noi, precum și peste 34.500 de decese. Pe măsură ce se apropie sărbătorile de Crăciun, noi valuri de restricții intra în vigoare miercuri, în mai multe țări europene, pentru a reduce un nivel de contaminare Covid-19, considerat îngrijorător. Germania închide afacerile neesențiale, iar Marea Britanie oprește activitatea restaurantelor și barurilor.

Sursa: BFMTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook