OMS: Crăciun fără reuniuni de familie. „Este cea mai sigură opțiune în vreme de Covid”

OMS: Crăciun fără reuniuni de familie. „Este cea mai sigură opțiune în vreme de Covid”
Foto: Maria Van Kerkhove, oficial OMS 

„Este incredibil de dificil, deoarece, mai ales în sezonul vacanțelor, ne dorim foarte mult să fim alături de familia noastră. Dar, în unele cazuri, a nu avea o reuniune de familie este cea mai sigură opțiune”, spune Maria Van Kerkhove, oficial OMS pentru gestionarea pandemiei.

Un Crăciun în cerc restrâns, fără adunări ample, este, fără îndoială, „cea mai bună opțiune” în perioada epidemică, crede Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care propune o sărbătoare prin videoconferință drept soluție.

„Puteți găsi modalități de a sărbători, când se va termina totul”

„Chiar dacă nu puteți sărbători împreună anul acesta, puteți găsi modalități de a sărbători când totul se va termina. Eu și familia mea vom avea o petrecere de pomină, dar la finalul pandemiei”, precizează Van Kerkhove. Colegul ei, Michael Ryan, responsabil de gestionarea situațiilor de urgență, a subliniat, la rândul său, că numărul infectărilor a crescut în Canada după Ziua Recunoștinței, sărbătorită pe 12 noiembrie.

„Întrebarea este: avem suficient control al bolii și putem oferi oamenilor un pic mai multă libertate de Crăciun, fapt care ar putea genera încredere și bucurie, de care oamenii au cu adevărat nevoie, dar fără a permite virusului să circule?”. Michael Ryan consideră că este de competența autorităților să găsească echilibrul potrivit între „riscurile pentru sănătate și riscurile sociale și economice” legate de restricțiile din timpul perioadei de vacanță, capabile să „genereze multă frustrare, saturație și multe critici”.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook