Olanda devine prima țară din vestul Europei care impune carantină de iarnă, potrivit unor surse guvernamentale

Olanda devine prima țară din vestul Europei care impune carantină de iarnă, potrivit unor surse guvernamentale

Olanda devine prima țară din vestul Europei care impune un blocaj parțial și introduce noi măsuri stricte începând de sâmbătă, din cauza unui număr record de noi infectări cu Covid-19. Guvernul olandez anunță o carantină moderată de trei săptămâni. În această perioadă, magazinele, restaurantele, cafenelele și pub-urile vor trebui să se închidă la ora 19:00, iar vizitele la domiciliu vor fi limitate la patru persoane. Angajații se întorc la munca la distanță.

Mai multe surse confirmă că deciziile vor fi anunțate oficial vineri., iar sâmbătă la ora 19:00 vor intra în vigoare. Numărul ridicat de teste pozitive este o preocupare majoră, dar guvernul este foarte divizat cu privire la strategia de reducere a numărului de infectări.

Prin urmare, deciziile oficiale nu au fost luate încă. Detaliile vor fi stabilite la reuniunea ministerială de vineri, dar cabinetul a ajuns la un acord joi seară.

După aceste trei săptămâni, guvernul speră să poată schimba măsurile cu un sistem de acces bazat pe utilizarea certificatului verde. Se prevede un sistem 2G, în care doar persoanele vindecate de Covid sau vaccinate vor putea participa la diverse activități.

Sursa: Le Soir

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook