Oktoberfest urma să înceapă astăzi. Festivalul berii din Germania, anulat pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial

Oktoberfest urma să înceapă astăzi. Festivalul berii din Germania, anulat pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial

Festivalului berii Oktoberfest, de la München, este anulat pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial. Evenimentul vechi de 210 ani, care urma să înceapă astăzi, reunește de obicei până la 6 milioane de oameni, timp de 15 zile și aduce aproape 1,2 miliarde de euro.

Pe Theresienwiese, berea este din abundență în această perioadă a anului, de obicei. Dar din cauza coronavirusului, anul acesta alcoolul este interzis. Cu toate acestea, locuitorii din München nu vor să rămână fără îndrăgitul lor festival: multe gazde te invită în interior – chiar dacă numărul infectărilor crește.

„Mergi la taverna preferată, nu mergeți la Oktoberfest, petreceți în tavernă, este mai bine”, a spus Clemens Baumgärtner, Consilier economic din München, pentru un post de radio bavarez. Cei care doreau să petreacă au plănuit deja să se întâlnească la Theresienwiese. Oricine este prins consumând sau vânzând alcool va primi o amendă, însă.

Germania rămâne lider european în producția de bere, cu 92,2 milioane de hectolitri vânduți în 2019 sau 99,7 litri pe cap de locuitor, în medie.

Sursa: Le Parisien

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook