Oficial| Franța reduce perioada de carantină la 7 zile. Anunțul premierului

Oficial| Franța reduce perioada de carantină la 7 zile. Anunțul premierului

Propusă deja de Consiliul Științific, măsura a fost validată de guvernul francez după consiliul de apărare din 11 septembrie.

Premierul Jean Castex a anunțat vineri că durata izolării pentru cazurile de contact Covid-19 a fost redusă la 7 zile față de 14, cum era până acum, subliniind că vor fi efectuate „verificări” pentru a se asigura că această perioadă este respectată.

„La propunerea Consiliului Științific, durata izolării va fi redusă la șapte zile, adică perioada în care există risc real de transmitere”, a spus premierul. „Este esențial ca toată lumea să respecte cu strictețe această perioadă de izolare, vor fi controale”, a adăugat el.

Virusul „nu a scăzut în intensitate” și „va exista pentru alte câteva luni”, dar „trebuie să reușim să trăim cu el fără a ne lăsa atrași într-o altă perioadă de izolare generalizată”, a anunțat Jean Castex. El a explicat, de asemenea, că nu ar trebui „să ne oprim viața socială, economică și culturală”, în ciuda creșterii contaminării.

Consiliul Științific își bazează analiza pe datele științifice actuale care observă în special că astăzi, „transmiterea Sars-CoV-2 de la persoanele infectate este la nivel maxim între 2 zile înainte de apariția simptomelor și 5 zile după, și foarte rar după ziua a 8-a de la infectare”. În plus, „nu mai există un virus cultivabil după a 8-a zi în cazul pacienților confirmați cu forme care nu necesită spitalizare, chiar dacă urme foarte slabe ale virusului rămân detectabile prin RT-PCR și dincolo de ziua a 8-a”.

Sursa: Le Parisien

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook