O treime dintre destinațiile turistice din toată lumea sunt închise călătorilor internaționali

O treime dintre destinațiile turistice din toată lumea sunt închise călătorilor internaționali

Una din trei destinații turistice din lume este în prezent complet închisă turiștilor internaționali din cauza pandemiei, în principal în Asia și Europa, potrivit Organizației Mondiale a Turismului (OMT) din cadrul ONU. Pe măsură ce guvernele au relaxat restricțiile de călătorie anul trecut, „apariția de noi variante ale virusului” și „o situație epidemiologică care rămâne gravă” au inversat tendința, specifică OMT într-un raport.

La începutul lunii februarie, 69 din 217 destinații din lume, sau 32%, erau complet închise turismului internațional, inclusiv 30 în Asia și Pacific, 15 în Europa și 11 în Africa. Reprezintă o scădere față de apogeul blocajului atins în mai 2020 – când 75% dintre destinațiile din întreaga lume erau complet închise -, dar o creștere față de noiembrie, când doar 27% din destinații erau blocate. OMT a observat „o abordare mai nuanțată, bazată pe dovezi și pe riscuri” a restricțiilor de călătorie.

O treime din destinațiile globale necesită testare PCR sau antigen

Aproape o treime (32%) din destinațiile globale necesită acum prezentarea unui „test PCR sau antigen” la sosire, adesea însoțit de o perioadă de carantină. „Restricțiile de călătorie au fost utilizate pe scară largă pentru a stopa răspândirea virusului. Acum, căutăm să reluăm turismul, dar trebuie să recunoaștem că restricțiile sunt doar o parte a soluției”, a declarat directorul UNWTO, Zurab Polilikashvili.

Anul 2020 a fost „cel mai prost an din istoria turismului” la nivel mondial, cu 74% mai puțini călători comparativ cu 2019, sau aproape un miliard de turiști, estimează OMT. Pandemia a generat pierderi de 1.300 de miliarde de dolari anul trecut, un deficit de 11 ori mai mare decât cel înregistrat în 2009, în timpul crizei financiare.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook