O studentă care a afirmat că „femeile au vagin” este sancționată disciplinar pentru remarci „jignitoare și discriminatorii”

O studentă care a afirmat că „femeile au vagin” este sancționată disciplinar pentru remarci „jignitoare și discriminatorii”
Lisa Keogh, studentă a Universității Abertay. Foto: Facebook/Lisa Keogh

O studentă în vârstă de 29 de ani care a spus că „femeile au vagin” și „nu sunt la fel de puternice ca bărbații” se confruntă cu sancțiuni disciplinare din partea universității, ca urmare a plângerilor colegilor săi de clasă care au considerat remarcile „jignitoare și discriminatorii”, relatează Daily Mail.

Denunțată de colegi 

Într-un seminar video pe tema feminismul de gen și drept, Lisa Keogh, studentă la drept la Universitatea Abertay din Dundee, Scoția, a spus că femeile se nasc cu organe genitale feminine și că diferența de forță fizică între bărbați și femei „este un fapt”, în timp ce punea sub semnul întrebării participarea femeilor trans la artele marțiale mixte. Ea susținea că „dacă o femeie ar fi avut testosteron în corpul ei timp de 32 de ani ar fi genetic mai puternică decât femeia obișnuită”.

Lisa Keogh a fost denunțată administrației universitare de către colegii săi de clasă, fiind acuzată că a categorisit femeile drept „sexul mai slab”.

Studenta de 29 de ani, mama a doi copii, care se află în ultimul an de studii, se confruntă acum cu o anchetă oficială a universității pentru comentarii „jignitoare și discriminatorii”.

Ea a declarat pentru The Times: „Am crezut că este o glumă. Am crezut că nu există nicio modalitate în care universitatea să mă poată ancheta pentru că mi-am folosit dreptul legal la liberă exprimare”. Tânăra se teme acum că ambițiile sale de a deveni avocat vor fi periclitate de acțiunile disciplinare.

Un purtător de cuvânt al Universității Abertay a declarat pentru MailOnline: „Pentru a fi absolut clar, libertatea de exprimare în nu este doar permisă la Abertay, ci este puternic încurajată”.

„Toate universitățile ar trebui să fie locuri în care subiectele controversate sau provocatoare pot fi dezbătute într-un mod constructiv și colegial. Universitatea nu comentează cazurile disciplinare ale studenților și are obligația de a investiga orice plângeri primite”.

Situații similare

Incidentul vine la un an după ce profesorul Universității din Exeter, Eva Poen, a fost acuzată de transfobie de către studenții feminiști și LGBT după ce a postat un tweet în care spunea că „Doar femeile au menstruație”.

Scandalul a izbucnit atunci când Poen a răspuns unui tweet care afirma: „Nu toți cei care au menstruație sunt femei. Nu toți cei care sunt femei au menstruație. Să ne schimbăm limbajul”.

În 2018, lectorul Angelos Sofocleous, redactor asistent al jurnalului de filozofie al Universității Durham, „Critique”, a fost concediat pentru transfobie după ce a scris pe Twitter că „femeile nu au penisuri” ceea ce a fost considerat „transfobic” de către colegi.

Sursa: Valeurs Actuelles

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook