Islanda| O scrisoare a ajuns la destinatar doar pe baza unei hărți desenate pe plic în loc de adresă

Islanda| O scrisoare a ajuns la destinatar doar pe baza unei hărți desenate pe plic în loc de adresă

Islanda: un tărâm al frumosului, (fără țânțari, de altfel) unde poți să călătorești liniștit în perioada de glorie a verii și să dormi sub cerul plin de stele. Cu peisaje de basm și oameni buni la suflet. Unde mai pui că locuitorii devorează pasiv literatura, iar cifrele arată că 10% din populația țării va publica cel puțin o carte pe parcursul vieții. Să nu uităm că UNESCO a declarat Reykjavik, în 2011, drept Orașul Literaturii.

Pe acest tărâm minunat s-a întâmplat și o minune poștală: o scrisoare a ajuns la destinație având doar o hartă desenată pe plic în loc de adresă. Cum a început totul?

Câțiva turiști străini au cunoscut o femeie binevoitoare pe când erau în vacanță în Búðardalur. Ajunși acasă, au ținut morțiș să îi trimită doamnei o scrisoare de mulțumire, doar că aveau o problemă: nu știau cum o cheamă, unde locuiește sau măcar adresa unde lucrează. 

Cu puțină imaginație, au rezolvat rapid problema și au desenat o mică hartă ilustrată pe plic. Și uite ce mai apărea pe plic:

Islanda
Oraș – Búðardalur
Nume – o fermă de cai cu un cuplu islandezo-danez, trei copii și multe oi!
Mențiune – femeia daneză lucrează la supermarketul din oraș.

Scrisoarea a ajuns cu bine la Rebecca Catherine Kaadu Ostenfeld, și a făcut înconjurul lumii prin intermediul rețelelor de socializare!

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook