O premieră în 175 de ani| Revista „Scientific American” susține un candidat la alegerile prezidențiale: Joe Biden

O premieră în 175 de ani| Revista „Scientific American” susține un candidat la alegerile prezidențiale: Joe Biden

Pentru prima dată în aproape două secole de istorie, publicația științifică americană Scientific American a anunțat marți, 15 septembrie, sprijinul său pentru candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, criticându-l pe rivalul Donald Trump pentru respingerea științei și negarea ”schimbărilor climatice”.

Într-un editorial zdrobitor, publicația lunară, care pretinde a fi cea mai veche revistă care nu și-a încetat publicarea vreodată în Statele Unite, explică faptul că nu a luat decizia „ușor”. Dar după 175 ani de tăcere privind alegerile prezidențiale americane, „anul acesta suntem obligați să o facem”.

Donald Trump „a prejudiciat profund Statele Unite și poporul, deoarece respinge dovezile științifice”, scrie revista fondată în 1845. „Exemplul” cel mai elocvent este răspunsul său necinstit și inept privind pandemia Covid-19, care a luat viața a peste 190.000 de americani până la jumătatea lunii septembrie”.

Propunerile lui Biden promovează „un viitor mai sigur”

În negarea realității sale, Trump a împiedicat pregătirile SUA pentru schimbările climatice, afirmând în mod fals că nu există așa ceva și retragându-se din acordurile internaționale care ar trebui să atenueze impactul acestora”, spune revista, care susține că este citită de zece milioane de oameni din întreaga lume. Miliardarul republican „a atacat, de asemenea, măsurile de protecție a mediului, îngrijirea medicală, precum și cercetătorii și agențiile științifice publice care ajută această țară să se pregătească pentru cele mai mari provocări ale sale”.

Acesta este motivul pentru care vă îndemnăm să votați pentru Joe Biden, care oferă programe bazate pe dovezi pentru a ne proteja sănătatea, economia și mediul”, spune Scientific American. „Aceste propuneri pot readuce țara pe calea către un viitor mai sigur, prosper și drept.”.

Sursa: Le Monde

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook