O asistentă medicală moare subit la două zile după ce a fost vaccinată împotriva Covid. Nu a prezentat reacții adverse

O asistentă medicală moare subit la două zile după ce a fost vaccinată împotriva Covid. Nu a prezentat reacții adverse

Cauzele exacte ale decesului asistentei nu au fost încă stabilite, dar autoritățile portugheze speră că vor fi descoperite în timpul autopsiei, care urmează să fie efectuată în următorul interval de timp.

Institutul a confirmat „moartea subită” a asistentei, la două zile după administrarea vaccinului, dar a precizat că nu au fost observate efecte adverse.

Institutul portughez de oncologie (IPO) din Porto va desfășura proceduri pentru a determina cauzele decesului asistentei, care a fost vaccinata împotriva Covid-19 pe 30 decembrie și a murit pe 1 ianuarie, relatează Jornal de Notícias.

Institutul precizează că nu s-a observat nicio reacție adversă la vaccin, „nu s-a raportat niciun efect secundar, nici în momentul vaccinării, nici în zilele următoare”.

Potrivit Correio da Manhã, asistenta avea 41 de ani și lucra în departamentul de pediatrie al IPO. Ea se numără printre cei 538 de lucrători medicali ai institutului care au primit vaccinul.

Primele vaccinuri împotriva Covid-19 au ajuns la IPO pe 28 decembrie, „au fost verificate și pregătite de serviciile farmaceutice și au început să fie administrate marți, 29 decembrie la 8:30 a.m.”, după cum este specificat pe site-ul oficial al institutului, care adaugă, de asemenea, că aproximativ 95% dintre profesioniști au răspuns favorabil la vaccinarea care se face în mod voluntar și gratuit în Portugalia.

Sursa: RTL

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook