Nuntă super-propagatoare| Au participat 65 de persoane, s-au infectat 177

Nuntă super-propagatoare| Au participat 65 de persoane, s-au infectat 177

Nunta, la care au participat 65 de persoane – încălcând limita oficială de maximum 50 de persoane – a fost organizată în 7 august, când a avut loc o ceremonie într-o biserică baptistă, urmată de o recepție la „Hanul Big Moose”, lângă orășelul Millinocket (4.000 de locuitori).

Zece zile mai târziu, 24 de persoane asociate cu acest eveniment au avut rezultate pozitive pentru Covid-19, iar Centrul Maine pentru Controlul Bolilor (CDC) a deschis o anchetă.

Joi, directorul Centrului, Nirav Shah, a oferit o nouă cifră: cel puțin 177 de persoane infectate și șapte persoane decedate.

„Monitorizarea contactelor” a arătat că mai multe focare de coronavirus din Maine au fost legate de respectiva nuntă: peste 80 de cazuri într-o închisoare – la 370 km distanță – unul dintre gardieni se afla la nuntă; 10 cazuri într-o biserică baptistă din aceeași zonă și 39 de cazuri și 6 decese la o casă de bătrâni, la 160 km de Millinocket.

„Când am aflat ce s-a întâmplat, toată lumea s-a întors în izolare (…) Am închis totul în oraș”, a spus Cody McEwen, președintele consiliului municipal.

Nu ar fi trebuit să facă acest lucru”

Unii rezidenți s-au supărat pe organizatorii evenimentului, iar licența pensiunii unde s-a desfășurat nunta a fost suspendată temporar.

„Nu ar fi trebuit să organizeze această nuntă. Ar fi trebuit să se limiteze la 50 de persoane, așa cum spunea legea”, spune Nina Obrikis, membru al Bisericii Baptiste. „Acum nu mai putem merge nicăieri, nu mai facem nimic”.

Astfel de focare „amenință să distrugă progresele înregistrate” în fața epidemiei, a declarat Janet Mills, guvernatorul din Maine. „Covid-19 nu se află de cealaltă parte a gardului, este în grădinile noastre.”.

De la începutul epidemiei, în întreaga lume au fost înregistrate o serie de evenimente super-propagatoare, cauzând un număr exponențial de cazuri. 

În ultimele săptămâni, cazurile noi au fost concentrate în campusurile universitare, ceea ce a făcut ca studenții să fie trimiși acasă.

Un focar recent a fost detectat la Oneonta Public University, din nordul statului New York, cu peste 670 de cazuri descoperite într-o lună.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook