Nu scăpăm de Covid nici în 2021. OMS consideră „nerealist” scenariul în care pandemia s-ar încheia anul acesta

Nu scăpăm de Covid nici în 2021. OMS consideră „nerealist” scenariul în care pandemia s-ar încheia anul acesta
Foto: Michael Ryan 

Nu trebuie să ne facem prea multe speranțe cu privire la eradicarea Covid-19 până la sfârșitul lui 2021. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) consideră „nerealist” să credem că omenirea va scăpa de coronavirus până la finalul anului. Michael Ryan, șeful departamentului de situații de urgență al OMS, estimează că numărul de spitalizări și decese s-ar putea reduce, dar virusul rămâne totuși activ. „Ar fi foarte prematur și, cred, nerealist să credem că vom termina cu acest virus până la sfârșitul anului”, a declarat Ryan. „Dar cred că ceea ce putem elimina, dacă suntem deștepți, sunt spitalizările, decesele și tragediile asociate acestei pandemii”.

Menținerea unei transmisii virale scăzute

OMS se concentrează pe menținerea unui nivel scăzut al transmisiei virale, contribuind la prevenirea apariției variantelor și reducerea numărului de persoane infectate. Vaccinarea celor mai vulnerabili angajați din domeniul sănătății va „înlătura frica”, a adăugat el.

Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, dorește ca vaccinarea lucrătorilor din domeniul sănătății să înceapă în toate statele lumii în primele 100 de zile ale anului – ceea ce înseamnă că mai sunt 40 de zile pentru a atinge acest obiectiv.

Sursa: LCI

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook