Nu poți merge la mare? Vine marea la tine

Nu poți merge la mare? Vine marea la tine

Amintirile vacanțelor pe malul mării par să se fi estompat, odată cu izolarea din cauza coronavirusului, însă în districtul Gangnam din Seoul, oceanul a venit în mijlocul orașului.

Un val uriaș a apărut pe fațada LED a clădirii COEX, cel mai mare panou digital din Coreea de Sud. Într-o iluzie panoramică, valul pare că se retrage înainte de a se sparge de suprafața ecranului, făcând ca fațada bidimensională să pară un uriaș rezervor de apă.

Simularea, care rulează un minut în fiecare oră, e atât de realistă încât ai impresia că apa se va revărsa asupra celor care trec prin această zonă aglomerată.

Numit „WAVE”, proiectul a fost realizat de d’strict – o firmă specializată în folosirea tehnologiilor de vârf pentru publicitatea stradală. Execuția proiectului a durat patru luni, din care trei luni a durat execuția grafică digitală, în așa fel încât să se obțină efectul dorit.

„Am vrut să oferim o experiență copleșitoare”, spune Jun Lee, Business Development Director la d’strict. „Valurile sunt frumoase și dinamice în sine, dar noi le-am ales pentru că evocă sentimentul de confort, de care e mare nevoie acum.”.

Social media e însă împărțită între „relaxant” și „stresant”. Un utilizator compară valul cu interiorul unei mașini de spălat, în vreme ce altul a numit proiectul „marea în carantină”.

Ecranul, care măsoară 80 de metri pe 20 de metri, e o platformă foarte folosită pentru reclame, videoclipuri K-pop și, recent, pentru proiecte de artă digitală.

„WAVE” este cel mai recent proiect din portofoliul companiei d’strict, care mai include lucrări publicitare și instalații stradale pentru clienți ca Samsung sau LG.

În această vară, d’strict a anunțat deschiderea unui parc tematic de artă și tehnologie pe insula Jeju, care va include un teatru holografic.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook