Turiștii care merg pe litoral trebuie să poarte masca pe plajă și în apă, crede secretarul de stat Paul Ene. „Marea este spațiu public”

Turiștii care merg pe litoral trebuie să poarte masca pe plajă și în apă, crede secretarul de stat Paul Ene. „Marea este spațiu public”

Paul Ene, secretar de stat în Ministerul Economiei și Turismului, a vorbit despre regulile pe care turiștii și hotelierii de pe litoral trebuie să le respecte în timpul minivacanței de 1 Mai și Paște. El afirmă că masca va fi obligatorie atât pe plajă cât și în apă, pentru că mares este spațiu public.

În momentul de față, regula clară pentru toată lumea este că în spațiile publice să se poarte masca”, a declarat Ene.

Pe de altă parte, Lucian Bode, ministrul de Interne, este de părere că astfel de măsuri ar trebui ridicate dacă „suntem oameni normali la cap”, potrivit unei declarații făcute la începutul lunii.

Atunci când premierul Florin Cîțu a venit cu această perspectivă încurajatoare ca începând cu 1 iunie o parte din restricții să fie ridicate gradual, așa cum au fost și introduse, cu siguranță ne gândim și la acest aspect (al măștii pe plajă – n.r.), pentru că, în condițiile în care ajungi în vârful muntelui și porți mască sau stai pe plajă, intri în mare cu mască, din punctul meu de vedere, ca oameni normali ce suntem cu toții, ne gândim dacă este sau nu în regulă“.

Ne așteptăm ca anumite restricții să fie ridicate, dar pe parcursul sezonului estival, după cum a precizat președintele Klaus Iohannis.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook