Noua Zeelandă ridică restricțiile. „Am bătut din nou virusul”, spune premierul Jacinda Ardern

Noua Zeelandă ridică restricțiile. „Am bătut din nou virusul”, spune premierul Jacinda Ardern

Prim-ministrul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, a anunțat luni ridicarea restricțiilor impuse în Auckland pentru a contracara cel de-al doilea val epidemic, spunând că țara ei „a bătut din nou virusul”. Primul val de coronavirus fusese probabil complet controlat la sfârșitul lunii mai, datorită izolării naționale stricte. Și arhipelagul a înregistrat o serie remarcabilă de 102 zile fără contaminare locală.

Dar un nou focar epidemic a fost descoperit în august, în cel mai mare oraș din țară, ceea ce a determinat autoritățile să ordone o nouă izolare pentru cei 1,5 milioane de locuitori din Auckland, izolare care a durat trei săptămâni, până la începutul lunii septembrie. Niciun caz nou nu a fost confirmat în marele oraș al Insulei de Nord timp de 12 zile, iar Jacinda Ardern a spus că epidemia este acum sub control și a lăudat locuitorii care au suportat o nouă izolare. „Aucklanderii au respectat un plan care a funcționat pentru a doua oară. Și au bătut din nou virusul ”, a spus liderul laburist.

Un succes care este oportun pentru ea, deoarece alegerile parlamentare vor fi organizate pe 17 octombrie. Ardern este favorită să rămână în fruntea guvernului.

Sursa: Paris Match

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook