Nou protocol sanitar în școlile din Franța: profesori fără mască, distanța redusă

Nou protocol sanitar în școlile din Franța: profesori fără mască, distanța redusă

Protocolul de sănătate în școlile din Franța ar trebui să fie relaxat începând de luni, 22 iunie. Regulile de distanțare fizică vor fi ridicate în grădinițe, dar menținute în școlile elementare și în școlile gimnaziale, potrivit unui document citat de HuffPost.

Conform acestui document, confirmat de o versiune finală prezentată în miercuri după-amiază, „regula care impunea ca fiecare elev să dispună de 4m², nu se mai aplică în spațiile exterioare.”.

Fără distanțare fizică la grădiniță

În grădinițe, între elevi din aceeași clasă sau același grup, nu se mai impune „nicio regulă de distanțare”, indiferent dacă este vorba despre spații închise sau în aer liber. Pe de altă parte, distanțarea fizică trebuie „menținută între copiii din diferite grupuri”.

Normele de distanțre fizică în grădinițe vor fi abrogate începând cu 22 iunie, pentru a permite întoarcerea tuturor elevilor la școală, a confirmat miercuri ministrul Educației Naționale, Jean-Michel Blanquer .

În școlile elementare și clasele 5-8, o distanță fizică „de cel puțin un metru se aplică în spații închise (inclusiv în sala de clasă)”, între profesor și elevi, precum și între elevi, atunci când sunt unul lângă altul sau față în față. Pe de altă parte, distanța „nu se aplică în aer liber între elevi din aceeași clasă sau același grup, inclusiv pentru activități sportive.”.

În școlile elementare, „prin urmare, este încurajată organizarea cursurilor în aer liber”. „În plus, dacă mobilierul din sălile de clasă nu permite respectarea distanțării, toate spațiile unității pot fi folosite (biblioteci, laboratoare, etc.), inclusiv pentru a susține alte activități”, spune documentul.

Masca nu este obligatorie pentru profesori

În ceea ce privește purtarea măștii, „nu este obligatoriu ca personalul didactic să poarte mască atunci când predă, dacă se află la cel puțin un metru distanță de elevi”. Când masca nu este folosită, „poate fi agățată într-un cârlig izolat, sau pliată fără contacte exterioare/interioare (nu împachetată) și se păstrează într-o pungă individuală”, specifică protocolul..

Obiectiv: toți elevii înapoi la școală pe 22 iunie

Duminică, președintele Emmanuel Macron a anunțat că școlile, creșele și colegiile se vor redeschide pentru toți elevii, începând cu 22 iunie, cu prezență „obligatorie”. Totuși, această revenire ar fi posibilă numai dacă protocolul de sănătate din 11 mai, care a reglementat cu strictețe redeschiderea școlilor, va fi relaxat.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook