Noi restricții în UK pentru evitarea unui al doilea val de COVID

Noi restricții în UK pentru evitarea unui al doilea val de COVID

Dacă plănuiai să mergi în UK în viitorul apropiat, află că restricțiile de prevenire a răspândirii virusului se înăspresc! Pub-urile, barurile și restaurantele din Anglia se vor închide la ora 22:00. Deși în ultimele săptămâni britanicii au fost încurajați să se întoarcă la muncă, acum prim-ministrul îi îndeamnă din nou să lucreze de acasă.

Măsuri restrictive care „ar putea dura șase luni”, avertizează Boris Johnson

Pentru a opri evoluția epidemiei, Boris Johnson a decis în cele din urmă să le ceară englezilor să lucreze de acasă, posibil pentru următoarele șase luni!

În timp ce ritmul de întoarcere la locul de muncă era unul dintre cele mai lente din Europa, iar Londra rămâne în mare parte în stand by, noul îndemn este surprinzător. „În serviciile publice cheie și în toate profesiile în care munca de acasă nu este posibilă, cum ar fi construcțiile sau comerțul, oamenii trebuie să continue să vină la muncă”, a declarat premierul în Camera Comunelor .

Restricții care ar putea dura șase luni

Alte măsuri au fost anunțate pentru a evita un al doilea val epidemic:

– pub-urile, barurile și restaurantele din Anglia vor trebui să-și închidă ușile după ora 22:00 începând de joi.

– Măștile vor fi acum obligatorii în taxiuri, pentru vânzătorii din magazine și pentru chelnerii și clienții restaurantelor.

– Nunțile vor fi limitate la 15 persoane în loc de 30.

– În ceea ce privește stadioanele, acestea nu se vor redeschide, așa cum a fost planificat inițial, la începutul lunii octombrie.

– Amenzi de 200 de lire sterline, de două ori mai mari decât înainte, pentru cei care nu poartă mască sau cei care se întâlnesc în grupuri mai mari de șase persoane, în aer liber sau în interior.

– Amenda de 10.000 de lire sterline, stailită pentru persoanele care refuză să se autoizoleze, se va aplica și companiilor care încalcă regulile împotriva virusului.

Dacă nu se fac progrese în ceea ce privește vaccinurile sau metodele de testare, astfel de reguli „ar putea rămâne în vigoare timp de șase luni”, a avertizat premierul. „Ne rezervăm dreptul de a acționa în forță, cu restricții și mai severe”, a avertizat el, fără a exclude chemarea armatei pentru a ajuta poliția.

Risc de 200 de decese pe zi la jumătatea lunii noiembrie

Cea mai îndoliata țară din Europa și a cincea din lume, cu aproape 42.000 de victime, Regatul Unit vede numărul contaminărilor sale „dublându-se la fiecare șapte zile”, a avertizat luni Patrick Vallance, consilierul științific al guvernului.

Dacă epidemia ar urma această curbă, „am ajunge la 50.000 de cazuri pe zi la jumătatea lunii octombrie” (față de aproximativ 6.000 în prezent), ceea ce ar putea duce la „200 de decese pe zi sau mai mult la jumătatea lunii noiembrie”, a adăugat el.

La apogeul pandemiei, Regatul Unit a înregistrat aproape 1.000 de decese pe zi.

Pentru a opri evoluția virusului, premierul părea pregătit să închidă complet pub-urile și restaurantele, la fel ca înainte de 4 iulie. Dar ministrul său de finanțe, Rishi Sunak, l-a descurajat să facă acest lucru pentru a evita colapsul acestui sectorului. Mai ales că ajutoarele pentru șomaj tehnic ar trebui să se oprească la sfârșitul lunii octombrie.

Și Scoția a anuțat măsuri restrictive noi

Prim-ministrul scoțian, Nicola Sturgeon, a anunțat marți după-amiază obligația ca pub-urile și restaurantele scoțiene să închidă după ora 22:00 începând de vineri. Dar este cu un pas înaintea lui Boris Johnson: a interzis scoțienilor să se viziteze, începând de miercuri.

Sursa: Les Echos

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook