Nivel de transmitere „alarmant” în Europa. OMS este îngrijorată

Nivel de transmitere „alarmant” în Europa. OMS este îngrijorată
Foto: Hans Kluge

Nivelul de transmitere al Covid-19 este „alarmant” în Europa, a menționat joi Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care este, de asemenea, îngrijorată de reducerea perioadei de carantină decisă sau preconizată în mai multe țări.

Cifrele din septembrie ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru noi toți”, în întreaga Europă, unde numărul de cazuri noi este acum mai mare decât cele înregistrate în martie și aprilie”, a declarat de la Copenhaga directorul filialei europene a OMS, Hans Kluge.

Reducerea carantinei?

Organizația ONU nu este de acord cu o perioadă de carantină mai mică de 14 zile în cazul celor care au intrat în contact cu virusul.

Recomandarea noastră privind carantina de 14 zile se bazează pe datele pe care le avem privind perioada de incubație și transmitere a bolii, poate fi revizuită doar pe baza unor noi rezultate științifice, ceea ce nu este cazul acum”, a insistat Catherine Smallwood, responsabilă cu situațiile de urgență la OMS Europa.

În Franța, durata izolării a fost redusă la șapte zile în caz de contact. Sunt zece zile în Marea Britanie și Irlanda, iar mai multe țări europene, precum Portugalia și Croația, iau în considerare reducerea acesteia.

„Încurajez țările din regiune să urmeze o procedură științifică aprobată de experții lor și să exploreze opțiuni de reducere sigure.”, a insistat Kluge.

40.000 până la 50.000 de cazuri pe zi

Din cauza reluării epidemiei, dar și a capacităților de testare mai mari decât în martie-aprilie, numărul cazurilor zilnice înregistrate este în prezent de aproximativ 40.000 până la 50.000, față de un vârf zilnic de 43.000 pe 1 aprilie.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook