Nigeria interzice platforma Twitter, după ce o postare a președintelui a fost ștearsă

Nigeria interzice platforma Twitter, după ce o postare a președintelui a fost ștearsă

Guvernul nigerian spune că va bloca rețeaua de socializare pe termen nedeterminat, după ce Twitter a șters o postare controversată făcută de președintele statului, Muhammadu Buhari. Nu a fost indicată data de la care va intra în vigoare decizia, iar anunțul a fost făcut chiar pe platforma care urmează să fie interzisă.

Președintele a postat marți un tweet prin care îi amenința pe separatiștii din sud-estul țării. Twitter a eliminat mesajul miercuri, pe motiv că reprezintă un abuz.

„Toți cei care se comportă greșit astăzi sunt prea tineri pentru a înțelege distrugerile și pierderile de vieți omenești care au fost provocate în timpul Războiului Civil din Nigeria. Noi, cei care am fost pe câmpul de luptă timp de 30 de luni, care am trecut prin război, îi vom trata pe limba lor”, era mesajul trasmis de președinte.

Ministrul Informațiilor din Nigeria, Lai Mohammed, spune că decizia a fost luată pentru că platforma Twitter este „utilizată pentru activități menite să submineze existența Nigeriei ca stat”.

„Misiunea Twitter în Nigeria este foarte suspectă”, iar rețeaua de socializare a ignorat postări anterioare care „militau” împotriva statului.

Pentru moment, utilizatorii pot folosi rețeaua, iar în viitor vor folosi un o rețea virtuală privată (VPN) pentru a evita interdicția.

Anunțul făcut de guvern nu a fost cenzurat, iar un utilizator a scris: „Folosiți Twitter pentru a anunța că suspendați Twitter? Sunteți nebuni?”

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook