New York Times va scrie de acum „Negru” cu majusculă și „alb” cu literă mică

New York Times va scrie de acum „Negru” cu majusculă și „alb” cu literă mică

Ziarul New York Times susține că se conformează altor publicații și că tratează termenii rasiali și etnici în mod uniform.

Într-un articol publicat marți, 30 iunie, și adresat tuturor colaboratorilor săi, cotidianul ia o decizie fermă și instantanee. De acum înainte, toate articolele care menționează cuvântul „black” (negru) trebuie să respecte o regulă: va fi nevoie de majusculă atunci când este vorba despre o persoană de cultură sau origine africană. „Am discutat despre asta cu peste 100 de persoane din redacție pentru a le cere părerea, pentru a le vedea argumentele, [am] consultat diverse organizații”, au declarat reprezentanții ziarului. „Credem că acest stil este cel mai potrivit pentru împărtășirea istoriei și identității și reflectă obiectivul nostru de a respecta toți oamenii din toate comunitățile despre care publicăm subiecte”.

Cu toate acestea, pentru albi, literele mici vor rămâne regula pentru începutul cuvântului. New York Times se justifică. „Deși există o problemă evidentă a paralelismului, nu a existat nicio mișcare comparabilă pentru adoptarea pe scară largă a unui nou stil pentru „alb”.

Pentru a-și justifica alegerea cu privire la termenul „black”, New York Times reamintește că și Associated Press a adoptat-o ​​recent. „Noul stil este în concordanță și cu modul în care ne ocupăm de mulți alți termeni rasiali și etnici. Recent am decis să punem majuscule termenilor « Native » și apoi « Indigenous », în timp ce alți termeni etnici, cum ar fi „Asiatic-american” și „Latino” au fost scrise întotdeauna astfel”, a spus ziarul progresist.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook