New York| Doar persoanele vaccinate pot petrece Revelionul în Times Square

New York| Doar persoanele vaccinate pot petrece Revelionul în Times Square

Orașul New York le va permite americanilor să se strângă în Times Square în ajunul Anului Nou, spune primarul Bill de Blasio, dar cu condiția de a dovedi că sunt complet vaccinați împotriva Covid. După ce, anul trecut, petrecerea a fost una restrânsă, tradiția din noaptea dintre ani se va întoarce în oraș „cu putere”, spune el.

„Vrem să fim din nou sute de mii de oameni în piață, dar toți trebuie să fim vaccinați”, a spus de Blasio în timpul unei conferințe de presă. „Alăturați-vă mulțimii, alăturați-vă bucuriei, alăturați-vă unui moment istoric, în timp ce New York City arată lumii că suntem 100% ca înainte”.

Copiii mai mici de 5 ani vor trebui să fie însoțiți de un adult vaccinat. Vaccinurile sunt disponibile în Statele Unite pentru cei cu vârsta de 5 ani și peste.

Planurile sunt anunțate din timp, astfel încât oamenii să se vaccineze complet, subliniază de Blasio. Întrebat de ce vaccinul este necesar pentru a petrece revelionul în Times Square, din moment ce alte activități în aer liber nu sunt condiționate de acest factor – cum ar fi accesul la terase sau concerte, de Blasio a răspuns că, fiind un eveniment de amploare, care atrage oameni din întreaga lume, necesită o mai mare precauție.

„Când ești în aer liber cu câteva sute de mii de oameni, ore în șir, este o realitate diferită. Vorbim despre mulți oameni, care nu respectă distanțare pe o perioadă lungă de timp. Este logic să protejăm pe toată lumea.”

Revelionul coincide cu ultima zi în funcție a lui de Blasio, care va fi înlocuit cu Eric Adams pe 1 ianuarie 2022.

Cum unele restricții majore împotriva călătorilor internaționali au fost ridicate recent în Statele Unite, este posibil ca globul de cristal să atragă petrecăreți din întreaga țară sau chiar din lume.

Alte orașe mari au renunțat complet la sărbătorile de Revelion. În octombrie, primarul Londrei a spus că focul de artificii de la sfârșitul anului va fi anulat și înlocuit cu un alt tip de sărbătoare, în timp ce Amsterdam și-a anulat sărbătorile săptămâna aceasta, ca răspuns la creșterea numărului de cazuri.

Sursa: New York Times

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook