Neurochirurgii și inginerii aerospațiali nu sunt mai deștepți decât restul populației, arată un studiu britanic

Neurochirurgii și inginerii aerospațiali nu sunt mai deștepți decât restul populației, arată un studiu britanic

Un nou studiu sugerează că inginerii aerospațiali și neurochirurgii nu sunt neapărat mai deștepți decât restul populației, iar o carieră în oricare dintre cele două domenii este posibilă pentru oricine. 

Cercetătorii au analizat gradul de inteligență al 329 de ingineri aerospațiali și 72 de neurochirurgi recrutrați online din Europa, Statele Unite sau Canada cu cel al 18.257 de britanici din populația generală.

Toți participanții au fost rugați să rezolve online 12 probleme folosind Great British Intelligence Test (GBIT) de pe platforma Cognitron și să specifice detalii cu privire la gen, vârstă, zona în care locuiesc și nivelul de experiență pe care îl au în domeniul în care activează.

Le-au fost examinate abilitățile cognitive, memoria, atenția, abilitățile de procesare a emoțiilor, etc.

Rezultatele studiilor arată că există diferențe minore între capacitățile intelectuale ale inginerilor aerospațiali, neurochirurgilor și ale populației generale.

„Descoperirile sugerează că, în ciuda stereotipurilor, toate cele trei grupuri au demonstrat abilități cognitive complexe”, spun cercetătorii.

„Este posibil ca neurochirurgii și inginerii aerospațiali să fie plasați în mod incorect pe un piedestal”, concluzionează ei.

Sursa: Sky News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook