Natalie Portman și Serena Williams investesc în fotbalul feminin din Statele Unite

Natalie Portman și Serena Williams investesc în fotbalul feminin din Statele Unite

O nouă echipă de fotbal feminin, care va debuta în 2022, va fi creată de un grup condus de actrița Natalie Portman alături de alte personalități hollywoodiene și sportive, precum Jessica Chastain, dar și Eva Longoria, Evangeline Lilly sau Serena Williams.

„Un grup fondat în mare parte din femei și condus de actrița și activista Natalie Portman […] și-a asigurat dreptul exclusiv de a aduce o echipă profesionistă de fotbal feminin la Los Angeles, care va debuta în primăvara anului 2022”, a spus Liga Profesionistă din America de Nord (NWSL).

Primul grup deținut de femei

Echipa din Los Angeles, numită provizoriu Angel City, va deveni a unsprezecea din Liga Femeilor din America de Nord.

Pe lângă actrița din „V pentru Vendetta”, alți membri ai grupului fondator sunt Kara Nortman și antreprenorul din domeniul jocurilor video, Julie Uhrman, care va prezida echipa. „Astăzi facem un pas interesant în anunțarea primului grup care deține o echipă condusă de femei”, a declarat Natalie Portman, câștigătoare a premiului Oscar în 2011 pentru rolul din „Black Swan”.

„Sportul este o modalitate atât de veselă de a reuni oamenii și are puterea de a face o schimbare reală pentru sportivele de sex feminin, atât în ​​comunitatea noastră, cât și în sfera profesională”, a adăugat ea.

„Sperăm să aibă un impact substanțial asupra comunității noastre, angajându-ne să extindem accesul la sport pentru tinerii din Los Angeles”, a continuat actrița, care de-a lungul carierei a activat pentru diverse cauze sociale, inclusiv Mișcarea Time’s Up, care combate hărțuirea și abuzul sexual în industria divertismentului.

Acționari-vedetă

Pe lânga ea, este o adevărată distribuție de vedete care va investi în acest proiect, inclusiv alte actrițe precum Jessica Chastain, Eva Longoria, Jennifer Garner și sportivi, inclusiv Serena Williams și mai bine de 10 foste jucătoare de fotbal, printre care vedetele Mia Hamm și Abby Wambach.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook