Naomi Osaka aprinde Flacăra Olimpică. Jocurile Olimpice au început

Naomi Osaka aprinde Flacăra Olimpică. Jocurile Olimpice au început

Japonia a declarat deschise Jocurile Olimpice de la Tokyo, inițial programate anul trecut și amânate din cauza pandemiei. Ceremonia de deschidere a avut loc fără spectatori, dar cu un show impresionant. Cele 206 de delegații au defilat pe stadionul olimpic aproape complet redus la tăcere, înainte ca Flacăra Olimpică să fie aprinsă de jucătoarea de tenis Naomi Osaka. Flacăra rămâne aprinsă până la finalul competiției, care se încheie pe 8 august.

-Ceremonia a început la ora 15:00 (ora României) pe stadionul olimpic din Tokyo. Ca spectatori au participat doar 950 de demnitari și oficiali.

-Conform tradiției, sportivii greci au condus parada. Fiecare atlet a purtat mască.

Anna Korakaki and Eleftherios Petrounias, of Greece, carry their country’s flag during the opening ceremony in the Olympic Stadium at the 2020 Summer Olympics, Friday, July 23, 2021, in Tokyo, Japan. (AP Photo/Petr David Josek)

-După o primă participare în 2016, delegația olimpică a refugiaților este prezentă și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

-Competiția a fost oficial deschisă după ce toate delegațiile au defilat pe stadion.

-Torța Olimpică, ajunsă în Japonia acum mai bine de 100 de zile, după ce a străbătut toată lumea, a intrat pe stadion aproape de finalul ceremoniei.

Torchbearers pose for a photo during the final torch relay event for the Tokyo Olympics at the Tokyo Metropolitan Government complex in Tokyo Friday, July 23, 2021. (AP Photo/Kantaro Komiya)

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook