Guvernul vrea să impună noi restricții. Barna: „Persoanele vaccinate să meargă la mall în weekend, restul, în cursul săptămânii”

Guvernul vrea să impună noi restricții. Barna: „Persoanele vaccinate să meargă la mall în weekend, restul, în cursul săptămânii”

Guvernanții poartă discuții pentru a impune noi restricții menite să blocheze cel de-al patrulea val Covid. Un obiectiv este și stimularea campaniei de vaccinare. Spre exemplu, în mediul rural, persoanele vaccinate pot participa la tombole care au ca premii utilaje agricole, spune Dan Barna. 

În plus, s-ar putea decide ca românii vaccinați să aibă acces în mall-uri în zilele de weekend, iar cei nevaccinați în cursul săptămânii.

„Am discutat chiar în ședința coaliției din această săptămână. Au fost prezentate mai multe variante, pe unele dintre ele premierul si-a exprimat sustinerea. E clar că trebuie să venim cu măsuri pe modelul celorlalte state europene pentru încurajarea campaniei de vaccinare. Probabil valul patru va avea acel efect de stimul pentru acea parte din populație care nu s-a dus până acum să se vaccineze. S-a discutat și subiectul unei potențiale loterii, chiar cu utilaje agricole, astfel încât să reacționeze cei din mediul rural”, spune vicepremierul.

„Sunt două tipuri de demersuri, cele de încurajare și stimulare, dar și acele măsuri pentru cadre medicale, pentru accesul la anumite servicii neesențiale, existența vaccinarii să fie o condiționalitate. De exemplu, mersul la mall, să fie condiționat de existența vaccinării. Persoanele vaccinate să meargă la mall în weekend, restul, în cursul săptămânii”, spune el.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook