Muzicianul Nick Cave își dorește un pian Fazioli, dar italienii n-au auzit de el: „Cine-i ăsta, un actor?”

Muzicianul Nick Cave își dorește un pian Fazioli, dar italienii n-au auzit de el: „Cine-i ăsta, un actor?”

Au trecut câteva zile de la difuzarea concertului ‘Idiot Prayer’, susținut la Alexandra Palace, unde Nick Cave a reușit să impresioneze lumea întreagă doar cu pianul său, într-un teatru vechi și gol.

Artistul a fost profund emoționat de sunetul „cald, delicat și nuanțat” al pianului pe care l-a avut la dispoziție la concert. Suficient pentru a-i cere managerului său să-i procure un astfel de pian. Marele artist australian a descoperit instrumentul chiar luna trecută, când a cântat pentru prima dată la pianul companiei italiene Fazioli, care produce instrumentele în Sacile, în regiunea Friuli-Veneția Giulia.

Ei bine, nu este suficient să fii Nick Cave pentru a te putea alege cu un pian Fazioli gratuit. Răspunsul managerului a fost unul uluitor: „se pare că aceștia au o politică destul de strictă în a acorda piane de 200 de mii de euro oamenilor despre care nu au auzit niciodată”.

Pe un ton sarcastic, Cave publică două dintre convorbirile între manager și o doamnă de la compania italiană, care nu are nici cea mai vagă idee despre cine este Nick Cave. Ba chiar îl confundă cu actorul Nicolas Cage și, evident, refuză orice formă de barter, închizând apelul brusc.

Însă lucrurile nu au stat chiar așa.

După ce fanii acestuia au început să aducă jigniri la adresa companiei italiene, artistul a simțit nevoia să clarifice situația:

„Se pare că unii dintre fanii mei au reacționat oarecum zelos la ultima mea postare și au contactat compania italiană „încurajând-o” să-mi ofere un Fazioli. Apreciez gestul, dar postarea mea nu trebuia luată în serios. Dialogul telefonic între managerul meu și „angajata de la Fazioli” a fost mai mult decât înfrumusețat pentru a accentua efectul comic. Tsunamiul care a izbucnit pe e-mail i-a deranjat puțin pe prietenii noștri italieni, așa că nu mai trimiteți e-mailuri companiei Fazioli, vă rog! Sunt oameni minunați!”, a declarat Cave.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook