Muzica va fi interzisă în Afganistan, iar femeile nu vor avea voie să călătorească fără să fie însoțite de un bărbat

Muzica va fi interzisă în Afganistan, iar femeile nu vor avea voie să călătorească fără să fie însoțite de un bărbat

Un lider taliban anunță că muzica va fi interzisă în Afganistan, iar femeile vor avea nevoie de un însoțitor bărbat pentru călătoriile care durează câteva zile, deși a promis anterior că talibanii vor fi mult mai permisivi față de cum erau acum 20 de ani.

Într-un interviu pentru New York Times, purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, spune că femeile vor avea dreptul la muncă și educație, dar vor avea nevoie de însoțitor de gen masculin pentru călătoriile mai lungi.

„Muzica nu este permisă de Islam… dar sperăm să convingem oamenii să nu facă anumite lucruri, decât să-i forțăm”, spune Mujahid.

Însă insistă asupra faptului că lucrurile vor fi diferite față de perioada precedentă de stăpânire talibană.

„Vrem să construim viitorul și să uităm ce s-a întâmplat în trecut”, spune el, negând zvonurile potrivit cărora talibanii se răzbună pe opozanți și vor să reintroducă restricții femeilor.

Mujahid sugerează că femeile vor avea voie să se întoarcă la muncă în viitor – atât timp cât au părul acoperit – și nu vor fi forțate să stea în casă sau să-și acopere fața.

El a menționat că fiecare cetățean care deține documentele necesare poate părăsi țara, iar noul regim nu-i va persecuta pe foștii cântăreți sau pe cei care au colaborat cu americanii. Și-a arătat totuși nemulțumirea legată de eforturile Statelor Unite de a scoate cât mai mulți oameni din țară.

„Nu ar trebui să se implice în problemele țării noastre și să ne răpească resursa umană: doctori, profesori sau alți profesioniști de care avem nevoie. În America vor deveni, probabil, spălători de vase sau bucătari. Este inuman.”

Declarațiile lui Mujahid vin la doar o zi după ce a spus că femeile vor trebui să rămână în case „până când vom implementa o nouă procedură”.

Sursa: Daily Mail

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook