Moldovenilor le-a crescut apetitul pentru vaccinare după ce au venit dozele Sputnik V. „Am încredere doar în vaccinul rusesc”

Moldovenilor le-a crescut apetitul pentru vaccinare după ce au venit dozele Sputnik V. „Am încredere doar în vaccinul rusesc”

Moldovenii vor să se vaccineze, ba chiar stau la coadă ore întregi pentru a se imuniza, dar surpriză, cu ce crezi? Cu Sputnik: „Am încredere doar în vaccinul rusesc”. Ieri a început vaccinarea cu Sputnik în Moldova, iar oamenii s-au îmbulzit la cabinetele medicale din Chișinău. O schimbare de atitudine, pentru că înainte să vină vaccinul rusesc, autoritățile locale se plângeau de apetitul scăzut al moldovenilor pentru vaccinare.

Cetățenii spun că nu le pasă că Sputnik nu a fost autorizat de Organizația Mondială a Sănătății și că ei de asta nu s-au vaccinat până acum, că au așteptat acest vaccin. 142.000 de doze de Sputnik a primit Republica Moldova de la ruși, donație. Ca să nu-i zicem șpagă. Campania de vaccinare a început în Republică pe 2 martie și până acum doar 4% din populație s-a vaccinat. Fostul președinte Igor Dodon crede însă că situația se va îndrepta odată cu venirea vaccinului rusesc, pentru obținerea căruia își asumă meritele.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook