Tatăl prințului care a ucis cel mai mare urs din România l-a decorat pe Klaus Iohannis acum 1 an

Tatăl prințului care a ucis cel mai mare urs din România l-a decorat pe Klaus Iohannis acum 1 an
Klaus Iohannis și Prințul Nikolaus von Liechtenstein (centru). Foto: Presidency.ro

Cel mai mare urs brun din România a fost ucis ilegal, în timpul unei partide de vânătoare. Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein primise derogare din partea Ministerului Mediului din România, dar pentru un alt urs. Prințul a ajuns în luna martie în țara noastră, dar legăturile cu România sunt mai vechi.

Pe 4 martie 2020, președintele Klaus Iohannis a primit Premiul European „Coudenhove-Kalergi” pentru anul 2020. Distincția i-a fost acordată de tatăl vânătorului, Prințul Nikolaus von Liechtenstein, care este președintele Societății Europene Coudenhove-Kalergi.

Președintele României a fost decorat pentru „meritele sale deosebite de politician care, prin dedicarea pentru valorile europene, contribuie decisiv la consolidarea integrării României în comunitatea statelor europene”, dar și pentru că „acțiunea sa politică are un rol exemplar într-o Europă care a fost divizată în trecut”, potrivit unui comunicat emis de Administrația Prezidențială.

Nu ne dăm încă seama cât de mult contribuie incidentul cu ursul la integrarea României, sau cât va contribui divulgarea informației.

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein la aniversarea de 22 de ani, alături de familie

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook