Britanicii au epuizat stocurile de bere, la trei săptămâni de la redeschiderea teraselor. Producătorii încearcă să găsească o soluție

Britanicii au epuizat stocurile de bere, la trei săptămâni de la redeschiderea teraselor. Producătorii încearcă să găsească o soluție

Pe 12 aprilie, barurile și puburile din Anglia au primit permisiunea de a servi clienții pe terase, după câteva luni de pauză. Scoția și Țara Galilor au făcut același lucru săptămâna trecută. O adevărată bucurie pentru managerii de baruri. Până când s-au trezit aproape pe uscat.

În trei săptămâni, puținele rezerve de bere rămase după izolare au fost aproape complet epuizate, potrivit cotidianului britanic The Financial Times, specializat în știri economice.

Vremea bună este „de vină”

Potrivit proprietarilor de puburi din Marea Britanie, condițiile meteorologice bune au jucat un rol major. Vremea însorită i-a determinat pe clienți să revină la terase.

„Previziunile noastre au fost depășite […], iar furnizorii nu sunt capabili să reacționeze suficient de repede pentru a ține pasul”, explică Phil Urban, CEO al Mitchells & Butlers, cel mai mare lanț de pub-uri din țară.

Jean-David Thumelaire, director de vânzări la Budweiser Brewing Group Marea Britanie și Irlanda, este de acord: „Vânzările au fost de trei ori mai mari decât așteptările noastre. Acum există un moment de euforie și credem că ar putea dura până când restricțiile vor fi complet ridicate”.

Barurile se descurcă mai bine decât înainte de pandemie

În puburile din Marea Britanie observăm chiar o creștere a prezenței, comparativ cu 2019, înainte de începerea pandemiei.

Potrivit firmei de cercetare a pieței Oxford Market Watch, în prima săptămână de redeschidere vânzările în puburi au fost cu aproape 12% peste nivelurile din 2019. Chiar dacă în 2019 puburile profitau de spațiile interioare și chiar dacă perioada a inclus atunci vacanța de Paște.

O problemă este că doar 40% din cele 37.500 de pub-uri din Marea Britanie au terasă. Prin urmare, multe baruri rămân închise pentru moment. În consecință, terasele deschise sunt aglomerate și epuizează rapid stocul.

Profesioniștii trebuie să se adapteze. Gigantul Heineken, după subestimarea cererii, a trebuit să restricționeze livrarea de butoaie pentru mărcile sale Amstel și Birra Moretti, limitându-le la 3 pentru un pub.

Deocamdată, berarii și proprietarii de baruri se organizează astfel încât să le satisfacă dorințele britanicilor. „Lucrăm din greu pentru a găsi o soluție care să răspundă cererii”, a declarat grupul Heineken. Toate fabricile noastre lucrează din plin pentru a produce bere și suntem în legătură cu filialele din alte țări europene pentru a importa bere suplimentară în Marea Britanie”.

Sursa: Ouest France

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook