Modă și ecologie: măștile din piele de piton și iguană

Modă și ecologie: măștile din piele de piton și iguană

Un antreprenor din Florida a început să confecționeze măști de protecție din piele de piton și iguană, două specii exotice care se înmultesc tot mai mult în statul american, amenințând ecosistemul local. „Am transformat un obiect vital într-un accesoriu de moda”, explică Brian Wood în atelierul său din Dania Beach, la 40 de kilometri nord de Miami.

Bărbatul în vârstă de 63 de ani realizează o gamă largă de obiecte din piele de reptilă și a decis să abordeze o nouă modă: măști de protecție personalizate. „Sunt simple, dar funcționează destul de bine. Se potrivesc bine formei feței și le putem pune un filtru ”, spune Brian Wood, care arată găurile de ventilație ale măștilor.

Creațiile lui sunt disponibile în mai multe culori și vândute cu 90 de dolari pe pagina sa de Facebook, All American Gator Products. Vânătorarea de șerpi Amy Siewe îi oferă lui Brian Wood pitonii uriași pe care îi « dezbracă » de piele în curtea casei sale.

„Pitonul birman este o specie invazivă din Florida. Nu vin de aici, ci din Asia de Sud-Est și fac ravagii în Everglades „, spune Amy Siewe, 43 de ani, referindu-se la zona umedă care ocupă o mare parte din sudul Floridei. Pitonii au fost introduși în regiune probabil ca animale de companie la sfârșitul secolului trecut. Odată eliberați în Everglades, ei s-au reprodus rapid, neavând prădători care să îi vâneze.

Agenția pentru animale și animale sălbatice din Florida (FWC) încurajează localnicii cu recompense pentru a prinde aceste reptile dăunătoare care distrug ecosistemul. Iguanele devastează și ele flora locală. Aceste șopârle mari nu scapă de foarfecele lui Brian Wood, iar pielea lor ar putea sfârși în curând prin a proteja oamenii de coronavirus.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook