Ministrul Justiției din SUA compară izolarea cu sclavia. „Cea mai gravă încălcare a libertăților civile”

Ministrul Justiției din SUA compară izolarea cu sclavia. „Cea mai gravă încălcare a libertăților civile”

Ministrul Justiției din SUA a fost puternic criticat joi, 17 septembrie, pentru că a descris măsurile de izolare luate de unii guvernatori drept „cea mai gravă încălcare a libertăților individuale din istoria Statelor Unite, cu excepția sclaviei”. Bill Barr, unul dintre cei mai puternici susținători ai președintelui Donald Trump, i-a criticat miercuri seara pe guvernanții anumitor state, majoritatea democrați, pentru că au adoptat măsuri de izolare în încercarea de a contracara epidemia Covid-19.

„Decretarea izolării, impunerea măsurilor de carantină, reprezintă un arest la domiciliu”, a spus el în timpul unei conferințe susținute într-o universitate conservatoare. „În afară de sclavie, care era un alt tip de constrângere, este cea mai gravă încălcare a libertăților civile din istoria americană”.

Comentarii „ridicole și deconectate de la realitate”

Un membru de culoare al Camerei Reprezentanților, James Clyburn, a descris la CNN că aceste remarci ca fiind „cele mai ridicole și cele mai în afara legăturii cu realitatea” pe care le-a auzit vreodată. „Este incredibil faptul că garantul respectului față de lege din această țară face o legătură între înrobirea oamenilor și sfaturile experților pentru a salva vieți”, a spus el. „Sclavia nu a salvat vieți, le-a devalorizat”.

Statele Unite sunt țara cea mai afectată de pandemie și sunt aproape de pragul de 200.000 de decese. Președintele Trump, care speră să obțină un al doilea mandat pe 3 noiembrie, a minimizat amploarea crizei și și-a exprimat scepticismul cu privire la măsurile de izolare care, potrivit lui, afectează prea mult economia SUA.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook