Mii de oameni protestează împotriva carantinei în Spania. Se cere demisia premierului

Mii de oameni protestează împotriva carantinei în Spania. Se cere demisia premierului

Madridul a fost invadat de mii de mașini și motociclete, ca parte a unui protest național împotriva regulilor de carantină. Partidul de extremă dreaptă Vox a organizat această mișcare împotriva blocajului din Spania.

Măsurile dure de carantină au fost impuse începând cu 14 martie și de curând a început relaxarea, însă Madrid și Barcelona au rămas la aceleași reguli, fiind cele mai grav afectate comunități.

Protestatarii cer demisiile premierului Pedro Sanchez și a vicepremierului Pablo Iglesias pentru proasta gestionare a crizei coronavirsului și în special pentru măsurile de carantină și pagubele aduse economiei.

“Este timpul să punem capăt #abuzurilor prin care Pedro Sanchez și Pablo Iglesias își bat joc de spanioli”, au scris reprezentanții pardidului Vox într-o postare pe Twitter.

Liderul partidului, Santiago Abascal, a condus protestul din Madrid și a ținut un discurs la postul de radio EsRadio, pentru cei care se aflau în coloanele de mașini. El a spus că “guvernul este direct responsabil pentru proasta gestionare a crizei pe întreaga planetă”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook