Merkel impune noi restricții. Doar supermarketurile, farmaciile și băncile rămân deschise

Merkel impune noi restricții. Doar supermarketurile, farmaciile și băncile rămân deschise

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat duminică o înăsprire a regulilor de sănătate înainte de sărbătorile de Crăciun.

Toate magazinele neesențiale, precum și școlile și creșele se vor închide în Germania începând de miercuri, 16 decembrie, până pe 10 ianuarie, a anunțat cancelarul. Noile restricții sunt impuse în încercarea de a opri al doilea val al virusului. „Este nevoie de o acțiune urgentă”, a spus Angela Merkel după o întâlnire cu liderii celor 16 state federale.

Remarcând „numeroasele decese” cauzate de epidemia de coronavirus și „creșterea exponențială” a infectărilor, liderul conservator a asigurat: „Suntem forțați să acționăm și acționăm acum”. Doar magazinele esențiale, cum ar fi supermarketurile și farmaciile, precum și băncile, rămân deschise.

Acum șase săptămâni, Germania și-a închis restaurantele, barurile și spațiile culturale. Dar aceste măsuri nu au fost suficiente pentru a reduce numărul de cazuri de contaminare, care au atins un nivel record, cu aproape 30.000 de cazuri pe zi.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook