Medicul rus care l-a tratat pe Navalnîi după ce a fost otrăvit „a murit subit”

Medicul rus care l-a tratat pe Navalnîi după ce a fost otrăvit „a murit subit”

Medicul care i-a oferit primul ajutor liderului opoziției din Rusia, Alexei Navalnîi, după ce a fost otrăvit, a murit subit. Anunțul a fost făcut ieri de către oficialii spitalului. Sergey Maximishin, care era șeful secției de anestezie și resuscitare a Spitalului de Urgență din Omsk, a decedat la 55 de ani, se arată în comunicatul emis de spital.

„Cu regret vă informăm că șeful secției de anestezie și resuscitare a Spitalului de Urgență nr. 1, prof. dr. Maksimishin Sergey Valentinovich a murit subit”, transmite spitalul, fără să menționeze cauza decesului.

Navalnîi a fost internat la spitalul din Omsk pe 1 august 2020, după ce a fost otrăvit cu Novichok, o neurotoxină de provenință militară.

Maksimishin nu a oferit declarații la acel moment. Însă a fost cel care i-a indus coma liderului opoziției, care ulterior a fost transferat la un spital din Germania. La întoarcerea în Rusia, Navalnîi a fost arestat și condamnat pentru încălcarea condițiilor de eliberare condiționată într-o condamnare anterioară.

Navalnîi afirmă că a fost otrăvit de serviciile secrete rusești, la comanda lui Vladimir Putin.

„Maksimishin cunoștea mai bine decât oricine altcineva starea lui Alexei de la acea vreme, deci nu pot exclude posibilitatea unei executări”, spune purtătorul de cuvând al lui Navalnîi, Leonid Volkov. „Dar sistemul sanitar din Rusia este degradat, nu reprezintă un fapt neobișnuit ca medicii de vârsta lui să moară brusc. Mă îndoiesc că se va face o ancheta în privința decesului”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook