Medicii sud-coreeni solicită suspendarea vaccinării contra gripei, după ce aproximativ 30 de pacienți au decedat

Medicii sud-coreeni solicită suspendarea vaccinării contra gripei, după ce aproximativ 30 de pacienți au decedat

Crește îngrijorarea medicilor privind campania de vaccinare împotriva gripei, după ce aproximativ 30 de pacienți au decedat la scurt timp după ce le-a fost administrată o doză a vaccinului. Autoritățile afirmă însă că nu există nicio legătură între vaccinare și decesele înregistrate.

Victimele au fost localizate pe tot teritoriul țării și sunt în mare parte persoane cu vârste curpinse între 70 și 80 de ani, potrivit DailyMotion.

Siguranța administrării vaccinului este pusă sub semnul întrebării, după ce au existat raportări privind efecte adverse produse în urma vaccinării, cum ar fi febră, dificultăți respiratorii sau greață.

Luna trecută, 500.000 de doze ale vaccinului au fost retrase de pe piață, după s-a constatat că au fost păstrate în condiții improprii.

Șeful Centrului de Prevenție și Control al Bolilor din Coreea de Sud susține însă că vaccinul este sigur și nu poate fi responsabil pentru decesele produse. „Nu a fost încă stabilit în mod cert că decesele au legătură cu vaccinarea. Echipa de investigație crede că șansele să fie așa sunt foarte mici”.

În ciuda solicitărilor venite din partea medicilor, guvernul va continua să distribuie vaccinul, realizând în acest timp investigații suplimentare.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook