Medic pneumolog anti-mască, audiat de Ordinul Medicilor. „Masca este inutilă și mă enervează”

Medic pneumolog anti-mască, audiat de Ordinul Medicilor. „Masca este inutilă și mă enervează”

Un pneumolog din Franța este convocat în fața Consiliului departamental al Ordinului Medicilor pentru că a interzis pacienților să poarte o mască.

„Sunt pneumolog, trebuie să văd fata oamenilor!”, s-a apărat doctorul Patrick Bellier în urma mai multor plângeri făcute de pacienții cărora le ceruse să le scoată masca. „Nu sunt extremist, dar purtarea unei măști este inutilă și mă enervează!”, a adăugat el, confirmând informațiile din cotidianul regional Le Progrès.

Președintele Consiliului departamental al Ordinului Medicilor a reamintit că instituția pe care o conduce nu este „o cameră de disciplină”, dar consiliul trebuia să-l audieze pe medic în urma „reclamațiilor pacienților”.

Potrivit doctorului Bellier, care se bazează în special pe „scăderea curbelor de spitalizare”, „nu mai există epidemie” de Covid-19. „Cu 7.000 de cazuri pozitive pe zi, nu există nimic! Sunt purtători sănătoși, altfel ar trebui să fie plin de cadavre pe străzi!”.

„Masca ar fi trebuit să fie obligatorie în martie-aprilie”, susține Patrick Bellier, care afirmă că obligația de a purta mască „împiedică protecția în masă”. Pneumologul prezice că epidemia de coronavirus va dispărea „de la sine”, la fel ca gripa spaniolă de la începutul secolului al XX-lea.

Sursa: France Info

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook