„Măștile sunt eficiente? NU”, spune un consilier Covid-19 de la Casa Albă. Postarea a fost eliminată de Twitter

„Măștile sunt eficiente? NU”, spune un consilier Covid-19 de la Casa Albă. Postarea a fost eliminată de Twitter

Twitter a șters postarea doctorului Scott Atlas, consilier pe tema gestionării crizei coronavirusului la Casa Albă, considerând-o inadecvată și impotriva regulilor de combatere a epidemiei. Atlas susține că măștile nu sunt utile pentru a te proteja de virus și a atașat în postare un link către un articol care susținea că măștile nu ajută.

Medicul, care se opune și măsurilor de carantinare, a postat sâmbătă pe Twitter: „Măștile sunt eficiente? NU”. Platforma i-a eliminat postarea, așa cum a procedat și în trecut cu alte tweet-uri pe care le-a catalogat ca fake news sau ca instrumente de dezinformare.

Conform unei noi politici împotriva dezinformării, Twitter interice postarea unui content fals sau care poate produce confuzie privind criza Covid-19. Potrivit unui purtător de cuvânt al companiei, tweet-ul lui Atlas a încălcat această regulă, scrie Business Insider.

Scott Atlas a revenit ulterior cu o altă postare în care a scris: „Asta înseamnă că strategia corectă este cea a lui Donald Trump – folosește masca atunci când ești foarte aproape de alții, când riscul este mare. În rest, respectă distanțarea”.

Atlas a oferit o reacție pentru cotidianul Newsweek: „Twitter pare că cenzurează știința atunci când aceasta merge împotriva scopului lor de a îndoctrina publicul”, se arată în mail-ul trimis redacției, în care specifică și faptul că a contestat decizia platformei online. Mai mult, a spus că a menționat în a doua postare că abordarea corectă este să porți mască „atunci când nu poți respecta distanța”.

Scott Atlas nu este medic infecționist, ci are pregătire în neuroradiologie. Face parte din celula de criză împotriva Covid de la Casa Albă din august, a militat pentru redeschiderea școlilor și a fost deseori împotriva măsurilor de izolare și carantinare.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook