Masca, recomandată în timpul activităților sportive. „Ritmul respirator crește și răspândirea virusului este accelerată”

Masca, recomandată în timpul activităților sportive. „Ritmul respirator crește și răspândirea virusului este accelerată”

În timpul efortului fizic susținut, ritmul respirator crește și, de fapt, accelerează răspândirea virusului, explică medicul Jimmy Mohamed. Prin urmare, el recomandă purtarea unei măști chiar și în timp ce faci sport, dacă activitatea se desfășoară în interior, și mai ales să nu fie refolosită după aceea.

De la apariția coronavirusului, masca este din ce în ce mai esențială în viața ta, chiar și în unele dintre activitățile sportive. Pe lângă senzația neplăcută de a purta o mască atunci când transpiri, este cu adevărat utilă? Da, răspunde medicul Jimmy Mohamed. Fie că ești la o clasă Pilates, dansezi sau ești la sala de forță, specialistul recomandă antrenamentul cu mască.

Răspândirea virusului crește odată cu ritmul respirației

În sălile de sport trebuie să porți masca între două sesiuni de antrenament, dar nu și atunci când depui efort”, amintește el. Dar „în acest tip de situație vom răspândi cel mai mult virus, deoarece respirăm într-un ritm alert. Prin urmare, dacă riscul există, rămâne de evaluat. Dar depinde de mulți parametri.”.

Purtarea măștii în timpul efortului…

În cazul unui curs în grup, într-o încăpere foarte mare, bine ventilată, cu puțini participanti, „riscul este mai mic decât într-o cameră mică, aglomerată”, adaugă Jimmy Mohamed. Dar chiar și în această situație, specialistul recomandă purtarea unei măști: „știm că persoanele asimptomatice au aceeași cantitate virală, deci sunt la fel de contagioși. Și din moment ce nu este posibil să știm dacă un participant este infectat, trebuie să purtăm cu toții mască.”.

…și să nu o refolosim

Dar nu se pune problema să păstrăm aceeași mască înainte și după antrenament, deoarece, odată cu respirația intensă și transpirația, masca se va uda și „își va pierde eficiența”. „Trebuie neapărat aruncată și să folosești alta”, insistă Jimmy Mohamed. 

Sursa: Europe1

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook