Marea Britania| Întâlnirile cu membri ai familiei care locuiesc în altă casă, interzise

Marea Britania| Întâlnirile cu membri ai familiei care locuiesc în altă casă, interzise

Întâlnirile cu prietenii sau familia vor fi interzise la Birmingham, al doilea oraș ca mărime din Marea Britanie, din cauza creșterii cazurilor de coronavirus, au declarat vineri autoritățile locale, din cauza epidemiei care se intensifică în toată țara.

„Începând de marți, 15 septembrie, locuitorii din Birmingham nu se vor mai putea reuni cu alte familii care trăiesc în alte locuințe, în interior sau în grădini private.”, a avertizat Consiliul Local într-un comunicat.

În acest oraș cu 1,1 milioane de locuitori din centrul Angliei, rata contaminării cu Covid-19 a crescut de la 30,1 la 75 de cazuri la 100.000 de locuitori în săptămâna 8-14 august.

„Știu că este dificil, mai ales când ne-am obișnuit să ne vedem prietenii și familia, dar este esențial să respectăm aceste reguli și să ne protejăm reciproc de creșterea bruscă a ratei de infectare”, a declarat Ian Ward, care conduce Consiliul Municipal din Birmingham.

Localnicii pot merge în continuare la pub-uri, restaurante sau magazine, dar nu pot întâlni alți oameni care nu locuiesc în aceeași casă cu ei.

„Înțeleg că este frustrant să poți merge la pub, dar fără să stai cu familia, dar dovezile pe care le avem arată că rata infectărilor a crescut din cauza interacțiunilor sociale, în special a adunărilor private.”, a explicat Ward.

Rata de reproducere în Anglia (cunoscută sub numele de „R”) este acum între 1 și 1,2, adică la un nivel care arată intensificarea epidemiei.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook