Mai tare ca Ali Baba și cei 40 de hoți: primarul din Paris, Anne Hidalgo, și cei 37 de asistenți ai săi!

Mai tare ca Ali Baba și cei 40 de hoți: primarul din Paris, Anne Hidalgo, și cei 37 de asistenți ai săi!

Primarul Parisului nu mai putea face față. De ani buni se ocupă, aproape singură, de excremente de câini, coșuri de gunoi și mucuri de țigară care zac pe străzi. Era epuizată. Și o campanie istovitoare o terminase.

Pentru a împiedica întreruperea prematură a mandatului ei din cauza epuizării, a decis să-și numească 37 de asistenți! Urmează să muncească în locul ei. Iar Anne Hidalgo ar putea în sfârșit să facă o pauză și să uite de nopțile nedormite.

Cifra de 37 stârneste amuzamentul opoziției, care ironizeaza această echipă enormă. Dar, ca de fiecare dată, opoziția pariziană alege ținta greșită. Pentru că nu numărul asistenților ar trebui să fie amuzant, ci atribuțiile și numele lor, toate marcate cu sigiliul limbajului progresist.

În mandatul anterior, a existat un asistent responsabil pentru „spațiile verzi”. Se pare că si-a făcut treaba, căci Anne Hidalgo l-a pus din nou în funcție. Dar sub altă denumire: „asistent responsabil cu revegetarea Parisului”.  Este o adevărată revoluție care schimbă „spațiile verzi” reacționare și retrograde.

Acest asistent va fi responsabil de implementarea „pădurilor urbane”. Copacii vor acoperi Parisul și vor aduce clorofila care lipsește atât de mult. Și nu orice copaci. Castanii vor fi lăsați pe strazile burghezilor din arondismentele bogate. Dar în cartierele sarace vor fi plantați palmieri, astfel încât populațiile locale să se simtă ca acasă.

Un alt adjunct va fi responsabil pentru „2030”. Nu știm ce înseamnă asta. Anne Hidalgo știe.

Un altul va trebui să aibă grijă de „Parisul la un sfert de oră”. Nici asta nu e clar ce înseamnă.

Și mai interesantă este numirea unui asistent „responsabil cu Sena”. Aici înțelegem puțin mai bine. El va lucra pentru lărgirea râului și creșterea nivelului apelor, astfel încât acestea să acopere benzile de pe maluri, interzise pentru mașini. Iar pietonii care merg de obicei pe acolo vor înota în apele pure ale Senei.

Am rezervat cele mai bune posturi de adjuncti de primar pentru final. Anne Hidalgo a creat un post de adjunct responsabil pentru „Overseas”. Și brusc, înaintea noastră se deschide un viitor magnific. Guadelupa, Martinica, Reunion, Guyana vor acosta la Paris. Iar locuitorii acestor insule, recunoscători, vor vota cu toții pentru Anne Hidalgo, oferindu-i garanția unui mandat pe viață…

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook