Madrid| Proteste împotriva izolării. „Nu-i închid pe bogați”, blochează doar cartierele sărace

Madrid| Proteste împotriva izolării. „Nu-i închid pe bogați”, blochează doar cartierele sărace

Câteva sute de persoane au manifestat în această duminică la Madrid împotriva izolării parțiale decretate în anumite cartiere din regiunea capitalei spaniole.

„Nu este izolare, este segregare!”, au scandat manifestanții în fața parlamentului din Madrid. „Nu-i închid pe bogați” a fost, de asemenea, unul dintre sloganurile protestatarilor.

Regiunea Madrid, epicentrul pandemiei din Spania, a anunțat vineri extinderea măsurilor restrictive la câteva zone, o decizie considerată insuficientă de guvernul central, care a solicitat aplicarea acestora în întreaga capitală.

Un milion de persoane afectate de noile restricții

De luni, în jur de 167.000 de locuitori vor putea părăsi cartierul doar din motive specifice: să meargă la serviciu, să meargă la medic sau la școală.

Această decizie duce numărul persoanelor afectate de izolare din regiunea Madrid la puțin peste un milion de persoane, dintr-un total de 6,6 milioane. Peste 850.000 de persoane erau deja în izolare de luni, în special în cartierele modeste din sudul capitalei. Rezidenții acestor zone au dreptul să se deplaseze prin cartier și, prin urmare, nu sunt izolați la casele lor.

Mulți protestatari s-au plâns, de asemenea, de incapacitatea guvernului regional de a îmbunătăți sistemul de sănătate și de a aborda problema supraaglomerării transportului public.

Sursa: BMFTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook