Londra| Proteste violente împotriva restricțiilor. Cei anti-vaccin sunt „obsedați periculoși”, spune Boris Johnson

Londra| Proteste violente împotriva restricțiilor. Cei anti-vaccin sunt „obsedați periculoși”, spune Boris Johnson

Zece persoane au fost arestate și patru polițiști au fost răniți la Londra, sâmbătă, în timpul unui protest care strâns mii de opozanți ai restricțiilor împotriva epidemiei. Țara se confruntă cu o accelerare a circulației virusului.

Incidentele au izbucnit atunci când forțele de ordine au intervenit pentru a dispersa protestul din Trafalgar Square, care nu respecta recomandările de prevenție, potrivit surselor din cadrul poliției. Dintre cei patru ofițeri răniți, doi au avut nevoie de tratament spitalicesc, a scris poliția londoneză pe Twitter.

Printre protestatari s-a numărat și conspiraționistul David Icke, fost fotbalist și prezentator care în trecut a susținut că lumea este condusă de reptile și că familia regală britanică este, de fapt, formată din șopârle. În mulțime, mulți protestatari au purtat pancarte anti-vaccinare, precum „Fuck your vaccine”.

Un sfert dintre britanici au fost afectați

Într-o declarație adresată sâmbătă Adunării Generale a ONU, premierul Boris Johnson i-a numit pe cei antivaccin „obsedați periculoși”. Un sfert din cele 66 de milioane de cetățeni din Marea Britanie sunt afectati de restricțiile locale destinate stopării celui de-al doilea val al epidemiei, care a provocat aproape 42.000 de decese în țara cea mai afectată din Europa.

Sperând să evite un al doilea blocaj național, guvernul lui Boris Johnson a introdus o regulă care interzice adunările mai mari de șase persoane și a impus închiderea puburilor și restaurantelor la ora 22:00.

Sursa: TDG

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook