Londra| Mii de cetățeni au protestat împotriva restricțiilor, deși adunările de acest tip sunt ilegale

Londra| Mii de cetățeni au protestat împotriva restricțiilor, deși adunările de acest tip sunt ilegale

Protestatarii anti-izolare s-au adunat sâmbătă în centrul Londrei, sfidând avertismentele poliției de a păstra distanța și de a purta măști. Polițiștii au făcut 33 de arestări, majoritatea pentru încălcări ale restricțiilor anti-Covid, după ce aproximativ 10.000 de persoane s-au adunat și au afișat mesaje ca: „Nu mai distrugeți viețile copiilor noștri” sau „Pandemie falsă”.

Conform regulilor din Anglia, organizarea protestelor este ilegală în contextul epidemiei. Peste 60 de parlamentari britanici i-au scris vineri ministrului de Interne, Priti Patel, cerând să fie permise protestele în timpul izolării și susținând că participarea la o demonstrație nu ar trebui să fie o infracțiune.

Ministerul de Interne a declarat că ordinul rămâne în vigoare până pe 29 martie. După această dată, protestele se pot relua, cu respectarea normelor de distanțare fizică.

„Suntem încă în pandemie, continuăm să îndemnăm oamenii să evite adunările în masă, în conformitate cu restricțiile”, a spus o purtătoare de cuvânt.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook