LIVE| Defilarea de 1 Decembrie. Urmărește parada de Ziua Națională a României

Din cauza pandemiei, defilarea de Ziua Națională va fi una „extrem de restrânsă”.

Președintele Klaus Iohannis a spus că: „În acest an, vom onora curajul și sacrificiile înaintașilor noștri făcând noi înșine sacrificiul de a renunța la bucuria participării împreună la manifestările publice tradiționale”.

„Însă, cu siguranță, vom fi împreună în spirit, ca o națiune puternică, mereu unită și solidară atunci când în joc este chiar salvarea țării noastre. Din acest motiv, am decis ca ceremonia care avea loc în fiecare an la Arcul de Triumf să fie una extrem de restrânsă, la care sunt invitaţi ambasadori străini, medici şi personal medical”.

Evenimentul începe la ora 11:00, în Piaţa Arcul de Triumf, din Bucureşti.

Ministerul Apărării anunță că doar aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale vor participa marți, 1 Decembrie, la ceremonia organizată pentru Ziua Națională, în format restrâns.

Organizare

Se va ține un moment de reculegere în memoria eroilor români care și-au dat viața pe câmpurile de luptă, dar și pentru victimele virusului SARS-CoV-2. Pentru aceștia vor fi trase 21 de salve de tun.

Klaus Iohannis va depune o coroana de flori și va susține un discurs.

Evenimentul nu este deschis publicului larg, iar desfășurarea acestuia se va face cu respectarea strictă a măsurilor impuse de pandemie.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook