Liderii europeni aleg AstraZeneca. După Boris Johnson și Jean Castex, urmează Merkel și Mario Draghi

Liderii europeni aleg AstraZeneca. După Boris Johnson și Jean Castex, urmează Merkel și Mario Draghi

Premierul britanic Boris Johnson a primit prima doză de vaccin AstraZeneca vineri, a doua zi după ce autoritățile de reglementare britanice și europene au confirmat siguranța administrării serului. „La propriu nu am simțit nimic”, a declarat liderul conservator, în vârstă de 56 de ani, care a fost vaccinat la Spitalul St. Thomas din Londra. „Nu pot să îl promovez atât cât mi-aș dori”, a adăugat Boris Johnson, îndemnându-i pe compatrioții săi să accepte vaccinul, deoarece este „cel mai bun lucru pentru tine, familia ta și toți ceilalți”.

26 de milioane de cetățeni vaccinați

După ce Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a transmis că vaccinul grupului suedezo-britanic este „sigur și eficient”, mai multe țări europene au reluat campaniile de vaccinare.

În Franța, premierul Jean Castex a primit și o doză a vaccinului AstraZeneca. Ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock s-a declarat „încântat de faptul că premierul francez a ales serul Oxford/AstraZeneca”, într-un mesaj postat pe Twitter. „Acest vaccin salvează mii de vieți”, a adăugat Matt Hancock.

Și premierul italian Mario Draghi a anunțat că va fi vaccinat cu AstraZeneca. „Nu am făcut încă o programare, dar sunt eligibil de a primi vaccinul și da, voi face AstraZeneca. Fiul meu l-a facut alaltăieri, în Anglia, deci nu există absolut nici o îndoială”.

Și cancelarul german Angela Merkel a declarat că este pregătită pentru vaccinul AstraZeneca. „Da, voi fi vaccinată cu AstraZeneca”, a declarat ea într-o conferință de presă. „O să-mi aștept rândul meu, dar categoric o să-l fac”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook