LEGO lansează pe 1 iunie noua colecție de jucării LGBTQIA+, pentru a sărbători incluziunea și diversitatea

LEGO lansează pe 1 iunie noua colecție de jucării LGBTQIA+, pentru a sărbători incluziunea și diversitatea

LEGO, unul dintre cei mai importanți producători de jucării din lume, anunță că lansează o colecție în culorile curcubeului, pentru a celebra comunitatea și diversitatea LGBTQIA+. Alcătuit din 11 minifigurine monocrome, fiecare cu o coafură și o culoare diferite, setul format din 346 de cărămizi inspirate de Rainbow Flag va fi disponibil începând cu 1 iunie, prima zi a lunii Pride.

„Am vrut să creez un model care simbolizează incluziunea și sărbătorește pe fiecare, indiferent cine este sau pe cine iubește”, a explicat creatorul Matthew Ashton, vicepreședintele grupului danez responsabil de design.

„Fiind membru al comunității LGBTQIA+ (lesbiene, gay, bi, trans, queer, intersex și asexuat), știam că trebuie să-mi asum responsabilitățile”, spune el.

„Fiecare este unic și, cu un pic mai multă dragoste, acceptare și înțelegere în lume, cu toții ne putem simți mai liberi să fim noi înșine! Colecția arată că ne pasă și credem cu adevărat că „Toată lumea este minunată.”

Într-un clip care anunță produsul, Ashton spune că speră ca oamenii să fi foarte mândri să dețină setul. Construise figurinele pentru a le păstra pe birou său, dar le-a prezentat ​​atunci când compania a vrut să lanseze un design dedicat.

Ashton a menționat greutățile cu care s-a confruntat în copilărie. „Privind în urmă, dacă aș avea alături de mine pe cineva care mi-ar fi oferit un set de acest tip și mi-ar fi spus: ‘Uite o dovadă despre cât de mult însemni pentru mine, sunt aici pentru tine, pentru a te sprijini’,  ar fi însemnat atât de mult pentru mine”, a spus el.

„Vrem să includem pe toată lumea. Indiferent cât de tânăr sau bătrân sau ce sex ai fi, LEGO este pentru toată lumea”.

Sursa: New York Post

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook